Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Butik & Bilik Pameran

Risky Shop

Butik & Bilik Pameran Kedai berisiko telah dirancang dan dibuat oleh smallna, sebuah studio reka bentuk dan galeri vintaj yang diasaskan oleh Piotr Płoski. Tugas itu menimbulkan banyak cabaran, kerana butik itu terletak di tingkat dua rumah petak, tidak memiliki tingkap kedai dan memiliki luas hanya 80 meter persegi. Di sinilah muncul idea untuk menggandakan kawasan, dengan memanfaatkan ruang di siling dan juga ruang lantai. Suasana yang ramah dan bersahaja tercapai, walaupun perabotnya digantung terbalik di siling. Kedai berisiko direka dengan semua peraturan (malah menentang graviti). Ini sepenuhnya mencerminkan semangat jenama.

Keramahan Stadium

San Siro Stadium Sky Lounge

Keramahan Stadium Projek lounge Sky yang baru adalah langkah pertama dari program pengubahsuaian besar yang dilaksanakan oleh AC Milan dan FC Internazionale, bersama dengan Perbandaran Milan, dengan tujuan mengubah stadium San Siro dalam sebuah kemudahan multifungsi yang mampu menampung semua peristiwa penting yang akan dihadapi Milano semasa EXPO 2015 yang akan datang. Berikutan kejayaan projek skybox, Ragazzi & Partners telah melaksanakan idea untuk mewujudkan konsep baru ruang perhotelan di atas landasan utama Stadium San Siro.

Skala Kecil Pejabat

Conceptual Minimalism

Skala Kecil Pejabat Reka bentuk dalamannya dihiasi estetika, namun tidak berfungsi minimalis. Ruang pelan terbuka ditekankan oleh garis bersih, bukaan kaca besar yang memungkinkan banyak cahaya siang masuk, memungkinkan garis dan satah menjadi elemen struktur dan estetika asas. Kekurangan sudut tepat menentukan perlunya mengadopsi pandangan ruang yang lebih dinamis, sementara pilihan palet warna terang yang digabungkan dengan variasi bahan dan tekstur memungkinkan perpaduan ruang dan fungsi. Kemasan konkrit yang belum selesai dinaikkan ke dinding untuk menambahkan perbezaan antara putih-lembut dan kelabu kasar.

Taman

Tiger Glen Garden

Taman Taman Tiger Glen adalah taman renungan yang dibangun di sayap baru Muzium Seni Johnson. Ini diilhamkan oleh perumpamaan Cina, yang disebut Three Laughers of the Tiger Glen, di mana tiga lelaki mengatasi perbezaan mazhab mereka untuk mencari kesatuan persahabatan. Taman ini dirancang dengan gaya keras yang disebut karesansui dalam bahasa Jepang di mana gambar alam dibuat dengan susunan batu.

Pembentukan Semula Kreatif

Redefinition

Pembentukan Semula Kreatif Ringkasan projek ini adalah untuk menjaga konteks gunung, tanpa memancarkan peringatan tentang tipologi kediaman gunung yang berlaku. Ia melibatkan pengubahsuaian besar rumah gunung biasa. Segala sesuatu akan dibuat di lokasi, menggunakan bahan asas logam, kayu pinus dan agregat mineral, tenaga kerja manusia dan kepakaran. Idea utama di sebalik itu adalah membiarkan objek memperoleh kegunaan dan nilai sentimental setelah pemiliknya menganggapnya berguna dan biasa, serta merancang dengan mempertimbangkan daya transformasi bahan.

Restoran

100 Bites Dessert

Restoran Mengambil tema reka bentuk, potret grafik, model gigi, visual kepala selebriti adalah semua ciri utama yang membantu merangsang selera setiap pelanggan. Dari siling grafik coklat dan putih yang mewah, ke dinding grafik super putih, ke dinding paparan produk yang disusun dengan rapi, bersama dengan 100 ikon menggigit yang mewakili beberapa dekad yang berbeza, rasa humor hitam yang direka kaya membingungkan.