Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Rumah Kediaman

Casa Lupita

Rumah Kediaman Casa Lupita memberi penghormatan kepada seni bina kolonial klasik Merida, Mexico dan kawasan bersejarahnya. Projek ini melibatkan pemulihan casona, yang dianggap sebagai tapak warisan, serta reka bentuk seni bina, dalaman, perabot dan landskap. Premis konsep projek ini adalah penyatuan seni bina kolonial dan kontemporari.

Tadika Donat Cifi

CIFI Donut

Tadika Donat Cifi Tadika CIFI Donut melekat pada komuniti kediaman. Untuk mewujudkan tempat aktiviti pendidikan prasekolah yang menggabungkan praktik dan kecantikan, ia cuba menggabungkan ruang penjualan dengan ruang pendidikan. Melalui struktur cincin yang menghubungkan ruang tiga dimensi, bangunan dan landskap disatukan secara harmoni, membentuk tempat aktiviti yang penuh dengan keseronokan dan kepentingan pendidikan.

Restoran

Thankusir Neverland

Restoran Luas keseluruhan projeknya cukup besar, kos transformasi elektrik dan air dan penghawa dingin pusatnya tinggi, begitu juga perkakasan dan peralatan dapur yang lain, jadi anggaran yang tersedia untuk hiasan ruang dalaman agak terhad, sehingga para pereka mengambil " keindahan semula jadi bangunan itu sendiri & quot ;, yang memberikan kejutan besar. Atapnya telah diubah suai dengan memasang lampu langit bersaiz berbeza di atasnya. Pada waktu siang, matahari bersinar melalui cahaya langit, mencipta alam dan kesan cahaya yang harmoni.

Restoran Dan Bar Jepun

Dongshang

Restoran Dan Bar Jepun Dongshang adalah restoran dan bar Jepun yang terletak di Beijing, terdiri daripada buluh dalam pelbagai bentuk dan ukuran. Visi projek adalah untuk mewujudkan persekitaran tempat makan yang unik dengan menggabungkan estetika Jepun dengan unsur budaya Cina. Bahan tradisional dengan hubungan yang kuat dengan seni dan kerajinan kedua negara meliputi dinding dan siling untuk mewujudkan suasana intim. Bahan semula jadi dan lestari melambangkan falsafah anti-bandar dalam kisah klasik Cina, Seven Sages of the Bamboo Grove, dan bahagian dalamnya membangkitkan rasa makan di dalam kebun buluh.

Rumah

Zen Mood

Rumah Zen Mood adalah projek konseptual yang berpusat pada 3 pemacu utama: Minimalisme, kemampuan menyesuaikan diri, dan estetika. Segmen individu dilampirkan membuat pelbagai bentuk dan kegunaan: rumah, pejabat atau bilik pameran dapat dihasilkan dengan menggunakan dua format. Setiap modul telah dirancang dengan 3.20 x 6.00m yang disusun dalam 19m² dalam 01 atau 02 tingkat. Pengangkutan dibuat terutamanya oleh trak, juga dapat dihantar dan dipasang hanya dalam satu hari. Ini adalah reka bentuk kontemporari yang unik yang mewujudkan ruang sederhana, meriah dan kreatif yang dimungkinkan melalui kaedah konstruktif yang bersih dan perindustrian.

Rumah

Dezanove

Rumah Inspirasi arkitek berasal dari kayu kayu putih "bateas". Ini adalah platform pengeluaran kerang di muara dan yang merupakan industri tempatan yang sangat penting di "Ria da Arousa", Sepanyol. Kayu kayu putih digunakan di pelantar ini, dan terdapat peluasan pokok ini di rantau ini. Usia kayu tidak tersembunyi, dan wajah kayu dan luaran yang berbeza digunakan untuk menimbulkan sensasi yang berbeza. Rumah ini cuba meminjam tradisi sekitarnya dan mengungkapkannya melalui kisah yang diceritakan dalam reka bentuk dan perinciannya.