Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Pusat Budaya Pemikiran Semula Abad Pertengahan

Medieval Rethink

Pusat Budaya Pemikiran Semula Abad Pertengahan Pemikiran Kembali Abad Pertengahan adalah tindak balas kepada komisi swasta untuk membina Pusat Kebudayaan untuk sebuah perkampungan kecil yang tidak didedahkan di Provinsi Guangdong, yang bermula sejak 900 tahun hingga Dinasti Song. Pembangunan seluas empat tingkat seluas 7000 meter persegi berpusat di sekitar formasi batu kuno yang dikenali sebagai Batu Ding Qi, simbol asal kampung. Konsep reka bentuk projek ini didasarkan pada mempamerkan sejarah dan budaya kampung kuno sambil menghubungkan yang lama dan yang baru. Pusat Kebudayaan berdiri sebagai penafsiran semula kampung kuno dan transformasi menjadi seni bina kontemporari.

Pusat Penjualan

Feiliyundi

Pusat Penjualan Karya reka bentuk yang baik akan membangkitkan emosi orang. Pereka melompat dari memori gaya tradisional dan memberikan pengalaman baru dalam struktur ruang yang luar biasa dan futuristik. Ruang pengalaman persekitaran yang mendalam dibina melalui penempatan pemasangan artistik yang teliti, pergerakan ruang yang jelas dan permukaan hiasan yang diturap oleh bahan dan warna. Berada di dalamnya bukan hanya kembali ke alam, tetapi juga perjalanan yang bermanfaat.

Pusat Penjualan

HuiSheng Lanhai

Pusat Penjualan Dengan tema lautan reka bentuk pemandangan, gunakan jiwa ruang angkasa, dengan kotak piksel sebagai elemen komunikasi visual, biarkan anak-anak dalam permainan untuk meneroka penemuan pembelajaran dan pertumbuhan menjadi inti dari kes ini, penentuan kedudukan ruang bebas menghadirkan kesan fantasi pendidikan dalam keseronokan. Dari bentuk, skala, kemudahan warna, struktur hingga pengalaman deria psikologi, konsep ruang terus dan diperkaya apabila semua elemen disatukan dan bertembung.

Pusat Penjualan

Ad Jinli

Pusat Penjualan Projek ini telah mengubahsuai bangunan lama di plot bandar dan memberikan misi berfungsi baru ke bangunan-bangunan tersebut untuk memenuhi syarat-syarat fungsi baru. Pereka berusaha memimpin orang ramai untuk menerima gaya moden di bandar empat tingkat dari transformasi fasad bangunan ke reka bentuk hiasan dalaman untuk memastikan integriti pelaksanaan projek.

Pejabat

Phuket VIP Mercury

Pejabat Berdasarkan tema keterbukaan dan penerokaan mendalam jenama, meneroka reka bentuk dan membuat integrasi visual kepanjangan visual dan kisah jenama dengan planet ini sebagai elemen kreatif utama. Rancangan ini menyelesaikan tiga masalah berikut dengan pemikiran visual baru: Keseimbangan keterbukaan dan fungsi ruang; Pembahagian dan gabungan kawasan fungsional ruang; Keteraturan dan perubahan gaya ruang asas.

Pameran

LuYu

Pameran Seni mempengaruhi kehidupan dan kehidupan membawa refleksi dan tafsiran seni yang mendalam. Jarak antara seni dan kehidupan mungkin dalam perjalanan harian. Sekiranya anda makan setiap kali makan dengan teliti, anda boleh mengubah hidup anda menjadi seni. Penciptaan pereka juga seni, yang dihasilkan dengan pemikirannya sendiri. Teknik adalah alat, dan ungkapan adalah hasil. Hanya dengan pemikiran akan ada karya yang benar-benar baik.