Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Restoran

Xin Ming Yuen

Restoran Pintu masuk adalah perarakan bahan, struktur, dan warna yang berbeza. Kawasan penerimaan tetamu adalah ruang keselesaan yang tenang. Corak yang menggembirakan menemui hiasan yang menyeronokkan. Di belakang adalah kawasan bar yang dinamik dalam konteks rehat. Lampu LED corak Hui watak tradisional Cina menambah rasa futurisme. Menelusuri biara berbumbung yang dihiasi dengan indah adalah ruang makan. Dihiasi dengan gambar bunga karb, bunga, layar kaca berwarna timbul dan kabinet tumbuhan herba kuno Bai Zi, ini adalah perjalanan visual melalui masa dan peninggalan budaya dalam fesyen.

Ruang Niaga

Portugal Vineyards

Ruang Niaga Kedai konsep Portugal Vineyards adalah kedai fizikal pertama untuk syarikat pakar wain dalam talian. Terletak bersebelahan dengan ibu pejabat syarikat, menghadap jalan dan menempati 90m2, kedai ini terdiri dari pelan terbuka tanpa partisi. Bahagian dalamnya adalah ruang putih dan minimum yang membutakan dengan peredaran bulat - kanvas putih agar anggur Portugis bersinar dan dipamerkan. Rak-rak diukir dari dinding dengan merujuk kepada teras wain pada pengalaman runcit 360 darjah yang mengasyikkan tanpa kaunter.

Sosial Dan Riadah

Baoan - Guancheng Family Fit Bar

Sosial Dan Riadah Garisan mendatar dan menegak saling bersilang untuk membentuk grid. Setiap grid adalah platform komunikasi, yang juga merupakan sumber konsep reka bentuk bar wiski. Dari segi penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar, pereka menggunakan lampu penjimatan tenaga LED di seluruh bar. Untuk menjaga kualiti udara di bar, desainnya menggunakan tingkap dari utara ke selatan, yang dapat memastikan perjalanan udara semula jadi.

Ruang Pameran

City Heart

Ruang Pameran Dari seni bina bandar hingga indeks untuk memahami dan menimbang keseimbangan reka bentuk, ekspresi kota itu padat di ruang tiga sudut, melalui pembinaan dan pembangunan bandar untuk mempromosikan perusahaan, perspektif bandar dan masyarakat tentang perubahan bandar dan ciri bandar dan bandar iklim melipat sebagai pertukaran untuk menyatakan pemahaman pereka tentang bandar, melihat masa lalu bandar lebih banyak untuk melihat masa depannya.

Kompleks Ekuestrian

Emerald

Kompleks Ekuestrian Gambar projek seni bina dan spatial holistik menyatukan keenam-enam bangunan yang menunjukkan identiti fungsi masing-masing. Fasad arena dan kandang yang diperluas diarahkan ke teras gabungan pentadbiran. Bangunan enam sisi sebagai kristal grid terletak di bingkai kayu seperti kalung. Segitiga dinding dihiasi dengan hamburan kaca sebagai perincian zamrud. Pembinaan putih melengkung menonjolkan pintu masuk utama. Grid fasad juga merupakan bagian dari ruang dalam, di mana persekitaran dirasakan melalui jaring telus. Bahagian dalaman meneruskan tema struktur kayu, menggunakan skala elemen hingga skala manusia yang lebih sebanding.

Kafe

Perception

Kafe Kafe nuansa kayu hangat kecil ini terletak di sudut persimpangan jalan dalam persekitaran yang tenang. Zon persiapan terbuka terpusat menjadikan pengalaman barista yang bersih dan luas kepada pengunjung di mana-mana tempat duduk bar atau kerusi meja di kafe. Objek siling yang disebut "Shading tree" bermula dari bahagian belakang zon persiapan, dan ia meliputi zon pelanggan untuk menjadikan suasana kafe ini menjadi keseluruhan. Ia memberikan kesan spasial yang luar biasa kepada pengunjung dan juga menjadi medium bagi orang-orang yang ingin tersesat dengan rasa kopi.