Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Kedai Minyak Wangi

Nostalgia

Kedai Minyak Wangi Lanskap perindustrian tahun 1960-1970an mengilhami projek ini. Struktur logam yang diperbuat daripada keluli gulung panas mewujudkan intonasi anti-utopia yang realistik. Lembaran pagar lama yang berprofil berkarat menimbulkan suasana kebebasan bersuara sepenuhnya. Komunikasi teknikal terbuka, permukaan plaster lusuh dan granit menambah gaya industri dalaman tahun enam puluhan.

Reka Bentuk Dalaman Rumah Tumpangan

Barn by a River

Reka Bentuk Dalaman Rumah Tumpangan Projek "Gudang di tepi sungai" memenuhi tantangan untuk menciptakan ruang yang dihuni, berdasarkan penglibatan ekologi, dan menyarankan penyelesaian tempatan khusus mengenai masalah seni bina dan interpenetrasi lanskap. Jenis dasar rumah tradisional dibawa ke pertapaan bentuknya. Cedar sirap atap dan dinding kayu hijau menyembunyikan bangunan di rumput dan semak lanskap buatan manusia. Di belakang dinding kaca kelihatan tepi sungai berbatu.

Ruang Solat

Water Mosque

Ruang Solat Dengan pelaksanaan yang sensitif di laman web ini, bangunan ini menjadi kelanjutan dari laut melalui platform terangkat yang berfungsi sebagai Dewan Solat yang mengembang ke arah yang tidak terbatas. Formasi cecair merujuk kepada pergerakan laut dalam usaha menghubungkan Masjid ke sekitarnya. Bangunan menonjol mencerminkan sifat fungsinya dan secara fizikal memperlihatkan falsafah seni bina Timur Tengah secara kontemporari. Bahagian luar yang dihasilkan menghasilkan penambahan ikonik ke latar langit dan penemuan semula tipologi yang direalisasikan dalam bahasa reka bentuk moden.

Kedai Buku

Guiyang Zhongshuge

Kedai Buku Dengan koridor pegunungan dan rak buku stalaktit yang kelihatan seperti grotto, kedai buku memperkenalkan pembaca ke dunia gua Karst. Dengan cara ini, pasukan reka bentuk membawa pengalaman visual yang hebat dan pada masa yang sama menyebarkan ciri dan budaya tempatan kepada orang ramai. Guiyang Zhongshuge telah menjadi ciri budaya dan mercu tanda bandar di bandar Guiyang. Di samping itu, ia juga merapatkan jurang suasana budaya di Guiyang.

Kedai Buku

Chongqing Zhongshuge

Kedai Buku Menggabungkan pemandangan Chongqing yang indah di kedai buku, pereka telah mencipta ruang di mana para pengunjung mungkin merasa seperti di Chongqing yang menawan ketika membaca. Terdapat lima jenis kawasan bacaan secara keseluruhan, masing-masing seperti kawasan ajaib dengan keistimewaan. Kedai buku Chongqing Zhongshuge telah memberikan pengguna pengalaman yang lebih mewah yang tidak dapat mereka perolehi melalui membeli-belah dalam talian.

Kedai Utama

Zhuyeqing Green Tea

Kedai Utama Minum teh memerlukan persekitaran yang baik dan suasana hati yang baik. Pereka menyajikan motif awan dan gunung dengan cara melukis tinta bebas, dan menaburkan sepasang lukisan lanskap Cina yang indah di ruang terhad yang tertutup. Melalui pembawa fungsi yang disesuaikan, pereka telah mencipta pengalaman sensori bagi pengguna, yang membawa kesan sensual yang besar.